Vlucht Winnaars zullen worden benaderd voor een kleine reportage met foto (zelf aanleveren) voor onze site. Aanleveren via: stan@stantenthije.nl.
Vluchtverslagen zullen hieronder weergegeven worden:
Combinatie Jasper en Alfons Mulder, Markvelde
Combinatie Mulder wint vlucht vanuit Dizy le Gros
Vlucht: F35 Dizy le Gros
Aantal duiven: 1109 duiven
Winnende duif: NL24-8611331
Snelheid eerste duif: 1156 mpm
Knippenborg & Zoon, Aalten
Warme bakker Knippenborg: 1e in onze C.C. en van de Afdeling
Vlucht: F33 Quievrain
Aantal duiven: 1473 duiven
Winnende duif: NL24-6023078
Snelheid eerste duif: 1322 mpm
Afgelopen zaterdag werden er door 536 postduivenhouders in Oost-Nederland meer dan tienduizend jonge duiven ingekorfd voor de vlucht vanuit Quiévrain, gelegen in België nabij de grens met Frankrijk. Afstand tussen Quiévrain en Aalten: 265 kilometer.
Het weer was ‘s-morgens vroeg niet bijster goed en dan wordt er gewacht tot het weer op de losplaats en de vlieglijn optimaal is, want alles draait om het welzijn en het thuiskomen van de jonge duiven.
Om 11:00 uur ging het licht op groen en werden de duiven losgelaten. Met een zwakke westen wind wisten de kopvliegers met een gemiddelde snelheid van bijna 80 km/uur de weg naar huis te vinden. De allersnelste van het concours bleek een duivinnetje van Knippenborg & Zn., dat vrijdagavond was ingekorfd op aangepikte eitjes. Blijkbaar was de aankomende gezinsuitbreiding voor haar dé motivatie om zo snel mogelijk naar haar hok terug te keren, ondanks dat haar doffer zich wel om het jonge kroost zou bekommeren.
Ze twijfelde bij thuiskomst geen seconde. Tonnie Knippenborg zag haar om 14:18 uur vanuit de lucht rechtstreeks op de plank van het hok landen. “Lucht op plat” zeggen ze wel.
Dit kampioensduifje werd als jonkie begin dit jaar voor een paar tientjes in België gekocht. Zo zie je maar; succes in de duivensport hoeft geen bergen geld te kosten. Dit duivinnetje met ringnummer NL24-6023078 had al 5 wedstrijden meegedaan en 4 keer een mooie prijs gevlogen. Nu dus de kers op de taart vanuit Quiévrain.
Tonnie gaf aan wel even te hebben staan janken op het hok. Na 40 jaar samen met zijn vader de duivensport te hebben beoefend, overleed vader Hemmie twee weken geleden. “Dat grijpt je bij zo’n mooie prestatie toch extra aan”. Van deze prachtige overwinning had Hemmie zeker ook dubbel en dwars genoten. Hij en zijn zoon hebben in het verleden al veel mooie uitslagen neergezet en zij zijn een begrip in de duivensport waar Aalten trots op mag zijn.
Zorgzame clubgenoot Frans Wiltink (rechts op de foto) steunt de ‘Knippenborgen’ al een poosje. In verband met de broze gezondheid van Hemmie hielp en helpt hij nog steeds bij de verzorging van de duiven. Volgens Tonnie heeft Frans dan ook een belangrijk aandeel in de overwinning.
Eerste van 11.320 duiven: het is een droom voor iedere postduivenhouder.
Theo Wiltink, Aalten
Theo Wiltink heeft de snelste van 3.313 postduiven
Vlucht: J32 Quievrain
Aantal duiven: 1965 duiven
Winnende duif: NL24-8124776
Snelheid eerste duif: 1619 mpm
Het was voor Theo Wiltink, lid van P.V. Aalten en wonende aan de 1e Broekdijk, een bijzondere zaterdag. Vrijdagavond had hij 24 jonge duiven ingekorfd voor een vlucht vanuit Marche-en-Famenne in Frankrijk. Er lag voor de duiven een afstand van zo’n 210 kilometer te overbruggen om vanuit Marche terug te komen naar Aalten. Het was mooi weer en dus konden de duiven al om 8:30 uur in Marche worden losgelaten. In totaal stormden daar 14.131 jonge duiven weg in noordelijke richting, afkomstig van 614 postduivenhouders uit Oost-Nederland.
Dankzij digitale technologie kun je op internet het thuiskomen van postduiven zo goed als realtime volgen. Theo deed dat. Aan de hand van de aankomsttijden bij liefhebbers op kortere afstanden van Marche dacht hij dat het nog wel even zou duren voordat er bij hem een duif zou arriveren. Maar niets was minder waar. Hij werd om 10:38 uur verrast door een jonge duivin met ringnummer NL24-8214776. Theo zag haar tot zijn verbazing uit de strak blauwe lucht met grote cirkels op het hok landen en ze bleek “een hele vroege”. Niet alleen eerste in de vereniging, maar ook eerste in de Concourscombinatie Achterhoek en in het zuidelijk deel van Oost-Nederland tegen 3.313 duiven.
In Oost-Nederland, waar genoemde 14.131 om de eer streden, werd “De 776” van Theo Wiltink derde. Een duizelingwekkend prestatie.
Leuk om te weten: Vorig jaar verdwaalde een jong duifje van Theo en kwam terecht bij zijn clubgenoot Herman Testerink aan de Lichtenvoordsestraatweg. Herman mocht dat duifje van Theo houden en in ruil daarvoor mocht hij dit voorjaar een jong duifje bij Herman halen. Uit zo’n 40 jonge duiven koos Theo “De 776”. Herman geniet dus mee van deze overwinning. Zo gaat dat in de duivensport.
Nog een weetje: Theo weet haast zeker dat het de liefde was die zijn jonge duivin zo hard naar huis deed vliegen. “De 776” kreeg afgelopen week verkering met een oudere doffer waar ze gek op is. Of het klopt of niet: een puike prestatie!
Stefan Breuer, Vreden
Stefan Breuer pakt de snelste duif vanuit Heusden – Zolder!
Vlucht: J30 Charleville
Aantal duiven: 2046 duiven
Winnende duif: NL24-8242018
Snelheid eerste duif: 1444 mpm
De snelste duif van dit weekend lande op het hok van Stefan Breuer uit Vreden. Hieronder een stukje wat Stefan zelf te vertellen had over de aankomst van deze duif:
“Die 018 ist ein schwarzes Weibchen. Sie ist mit 4 Tauben zusammen gekommen und als erstes eingesprungen. Ihre Schwester fliegt bei den Alttauben in winterswijk auch schon den ersten Preis.
Gerben Grievink, Winterswijk
Gerben Grievink winnaar eerste jonge duivenvlucht en winnaar vanuit Issoudun in een weekend!
Vlucht: J28 Heusden-Zolder | E28 Issoudun
Aantal duiven: 3208 duiven | 608 duiven
Winnende duif: NL24-8243475 | NL23-9139527
Snelheid eerste duif: 1595 mpm | 1476 mpm
Gerben wint dit weekend zowel de eerste jonge duivenvlucht als de dagfondvlucht vanuit Issoudun, een prachtige middag voor Gerben. Hieronder hoe hij dit geheel zelf beleefd heeft.
De eerste jonge duiven vlucht altijd spannend hoe het gaat verlopen het zou een snelle vlucht worden zw wind als ze er maar niet over heen knallen. En ja daar kwam een donker stip je aan het was de 475 lande op het punt van het hok. Ze had geen veren op haar borstkast. Naar een paar keer fluiten liep ze naar binnen. En toen hadden we nog een dagfond vlucht. Ik had op compuclub live gekeken rond 3uur moet je draaien maar er moesten ook nog 4 jongen kommen er kwam een duif aan gevlogen eerst dacht ik een jonge duif scheerde over het hok heen maakte nog een rondje viel op de klep ik schrok het was de jaarling de 527 naar mijn verbazing maak ik een eerste van de jongen en dagfond in cc6.
Jan Wiggers, Winterswijk
Jan Wiggers het snelst op de laatste vitesse vlucht vanuit Charleville!
Vlucht: V28 Charleville
Aantal duiven: 1378 duiven
Winnende duif: NL23-9107167
Snelheid eerste duif: 1656 mpm
De winnares van de laatste Vitesse vlucht vanuit Charleville, de NL 23-9107167 is een zomerjong en wordt gespeeld op weduwschap. Door de verhuizing van Aalten naar Winterswijk vorig jaar zomer, is ze 3 keer meegeweest op de Natour. Afgelopen voorjaar was ze waarschijnlijk mede hierdoor wat wisselvallig in haar prestaties. Echter de laatste 4 vluchten voor de overwinning was ze telkens mooi op tijd en de voorlaatste vlucht 7e in de vereniging. Door dit resultaat en omdat ze op het oog steeds ‘kleiner’ werd, zette ik haar bovenaan de lijst. Dat vertrouwen werd ruimschoots beloond door werkelijk kiezel hard naar binnen te stormen en daardoor geen seconde te verliezen. Naast de eerste in Winterswijk is ze ook eerste geworden van afdeling 9 Zuid tegen ruim 2500 duiven.
De 167 is een driekwart Hooymans uit de befaamde Harry lijn. Uit de moeder kweekte ik enkele jaren terug in Aalten de snelste van afdeling 9 tegen ruim 19000 duiven. De vader kweekte ook eerder winnaars in de club. Het winnen zit de 167 (ze heet vanaf nu Charli) in de genen en ik hoop dat ze dit het volgende seizoen nog eens laat zien.
Adje Wielens, Eibergen
Adje Wielens wint pijlsnelle vlucht vanuit Morlincourt
Vlucht: M27 Morlincourt
Aantal duiven: 1732 duiven
Winnende duif: NL23-9018253V
Snelheid eerste duif: 2109 mpm
De winnaar van alweer de laatste midfondvlucht is Adje Wielens uit Eibergen.
Het betrof een duivinnetje dat nog weinig had laten zien. Adje stond dan ook versteld van de snelheid waarmee ze terugkeerde op het hok. Met een gemiddelde snelheid van ruim 126 kilometer per uur was ze moet alleen de snelste van 1732 duiven in CC6 maar ook het snelst van 3223 duiven in kring Zuid!
De overgrootvader staat op de foto, een doffer van 2007 en voor zijn leeftijd nog in hele goede doen. Voor nakomelingen is hij helaas te oud geworden. Wel heeft hij Frankfurt aan de Oder een keer gewonnen. Hij geniet er van om op de foto gezet te worden.
Zelf vond Adje het geen mooie vlucht omdat de wind veel te hard was. Hij is nog een goede bruikbare duif verloren op deze vlucht, wat een zure nasmaak achterlaat. Het viel achteraf allemaal wel mee, het had veel beroerder kunnen aflopen.
Jurgen Stevens, Emmerich
Jurgen pakt de twee snelste duiven vanuit Gray!
Vlucht: E26 Gray
Aantal duiven: 628 duiven
Winnende duif: NL22-8246402
Snelheid eerste duif: 1197 mpm
Op de zaterdag van de vlucht, 29.06.24, werden de duiven gelost in Gray om 7.15 uur bij goed weer en een zwakke NO-wind.
Mijn duiven hadden gedurende de week goed getraind en lieten zich goed zien, dus ik korfde ze met goede hoop, wat ze vervolgens bewezen. Kort na elkaar (binnen 2 minuten) bereikten 2 duiven hun thuishok.
De 1e duif, de 8246402, kwam uit de goede richting en landde op 14-05-53 (Snelheid 1197,628) direct op de klep. Ze heeft een geweldige afstamming. De vader was al de beste duif op de eendaagse 2012 in Afdeling 9. De moeder vloog alleen als jonge duif en schitterde daar met kopprijzen. Daarna werd ze meteen op de kweek gezet.
De doffers worden 2 keer per dag getraind en de duivinnen 1 keer.
De 1e prijs in CC6 is voor mij een groot succes.
Hans Gelink, Eibergen
De duivin 22-8141979 wint haar 2e CC6 vlucht in 2024
Vlucht: E24 Saulieu
Aantal duiven: 957 duiven
Winnende duif: NL22-8141979
Snelheid eerste duif: 1782 mpm
Na de vitessevlucht in de ochtend waar zeer hoge snelheden werden behaald was de verwachting dat ook op de eerste dagfondvlucht er hoge snelheden werden gevlogen. De duiven werden gelost om half 10 en de schattingen liepen uiteen van klokken tussen half drie en drie uur.
De weduwduivin 22-8141979 was als eerstgetekende ingezet door haar prima prestaties dit jaar met bovendien de CC6 overwinning op Dizy le Gros op 11 mei j.l. tegen 4291 duiven. Om kwart voor drie kwam ze weer precies uit de goede hoek en direct op de klep, geklokt om 14.45.35 ook nu geen seconde verspeeld. Ze komt vaak al vrij laag aan waardoor ze ook geen ronde extra hoeft te maken. Als jaarling won ze ook al een aantal mooie prijzen, 4 keer bij de eerste 50 in CC6, mooi dat ze het dan ook in 2024 voortzet.
Hopelijk gaat ze dit jaar nog wat leuke dingen laten zien, afwachten maar. Wel bijzonder dat ze twee maal een overwinning behaald in onze CC6 met totaal verschillende snelheden.
Zie ook het verhaaltje van zaterdag 11 mei op deze site
Marcel van Melis, Lichtenvoorde
Marcel wint St. Vincent!
Vlucht: A24 St. Vincent
Aantal duiven: 204 duiven
Winnende duif: NL18-1677376
Snelheid eerste duif: 1803 mpm
De winnende duif op deze vlucht is een kleine zwarte duivin. Deze is gekweekt door Wim Wisselink uit Zelhem. De vader van deze duif heeft hij gekocht op de totale verkoop van Jan Brockötter en is een gekweekt uit een zoon van Jan zijn “850” X de Beens 136 en de moeder was de Lippets duivin. De moeder heeft Wim gehaald bij de Comb. Schonewille-Kerkdijk en deze komt weer uit een doffer van de Comb. Niks X een duivin welke van de Gebr. Limburg komt.
Deze duivin heb ik overgenomen van mijn broer Vincent nadat deze in 2022 was gestopt met de actieve duivensport. Zij was een van de laatste duiven die hier nog zaten, maar omdat hij er geen afstamming bij had lieten de kopers van de duiven haar zitten, terwijl het een van zijn beste vliegers op de middaglossingen was. Zij had bij hem nog nooit gemist van een middaglossing op de Marathon vluchten. Hij heeft deze duif van Wim gekregen omdat hij ook een van de bieders was op deze duif op de verkoop van Jan Brockötter, en Wim hem na afloop van de verkoop hem er een jong van beloofde. Nadat ik haar van Vincent had overgenomen heb ik Wim om haar afstamming gevraagd. Het bleek dat zelf hij uit de vader ook al enkele duiven had die goed kwamen op de Marathon vluchten.
Omdat het een duivinnetje was wilde ik het met haar nog wel proberen en heb haar met veel moeite over kunnen wennen. In 2023 1week kwijt bij huis nadat ik haar al een aantal vluchten had meegehad. En ook dit jaar weer 2weken voor St. Vincent nog weer 2 dagen. Zij gaat telkens nog weer bij het oude hok kijken waar ze gelukkig niet meer naar binnen kan. Ook zondagmorgen toen Vincent en ikzelf haar aan zagen komen vliegen hadden we het vermoeden dat ze weer daar was wezen kijken.
Betreffende verzorging, ik voor mijn duiven de laatste 3 jaar het hele jaar door een mix van 3 mengelingen van de firma Garvo met voor de verdere vluchten nog aangevuld hun vetrijke mengeling HE4000. Verder gebruik ik diverse producten van Travipharma. En de medische begeleiding als het nodig is van Tony Oranje.
Han Schuurman, Aalten
Han Schuurman snelste duif van Charleville!
Vlucht: V24 Charleville
Aantal duiven: 2315 duiven
Winnende duif: NL20-1256650
Snelheid eerste duif: 1969 mpm
Zaterdag stond voor de duivensporters een lossing in Charleville (Noord Frankrijk) op het programma. De duiven hadden vanuit deze losplaats naar Aalten 275 kilometer voor de boeg.
Han Schuurman had voor deze vlucht 14 duiven ingekorfd. Tien daarvan wisten zich op de uitslag van P.V. Aalten te klasseren.
De snelste duif, ‘de 650’ een vierjarige doffer, won niet alleen de 1e prijs in zijn vereniging tegen 424 concurrenten, maar was ook de snelste in de Achterhoek.
In de Achterhoek spelen we met zo’n 150 duivencoaches uit 10 verenigingen. In het totaal hadden we 2.315 duiven bij elkaar gebracht voor de wedstrijd uit Charleville. ‘De 650’ van Han liet ze niet meer dan alleen zijn staart zien.
De duiven werden in Charleville om 10:00 uuur losgelaten en ‘de 650’ van Han Schuurman meldde zich om 12:20 uur terug op zijn hok aan de Julianastraat in Aalten. Hij maakte een gemiddelde snelheid van maar liefst 120 km/uur. Het record in Nederland staat overigens op naam van een duif uit Sibculo. Die vloog met harde wind achter 143 km/uur.
Han vliegt dit seizoen bijzonder goed. Behalve kopprijzen (ook de 15e en 16e prijs in de Achterhoek waren voor hem) weet hij hoge prijs percentages te scoren. Deze keer dus 10 van de 14. Met een betrekkelijk klein hokje levert hij prestaties die de naam van P.V. Aalten hoog houden. Proficiat!
Ronald Maurick, Dinxperlo
Ronald het snelst vanuit Duffel!
Vlucht: V22 Duffel
Aantal duiven: 3308 duiven
Winnende duif: NL23-9118748
Snelheid eerste duif: 1373 mpm
Wederom was het een lastig weekend voor de duiven wat betreft de weersomstandigheden. De dagfond vlucht werd donderdag al afgelast en de Vitesse duiven werden vrijdag naar Bierges gebracht in plaats van het geplande Charleville. Toen op zaterdag bleek dat de duiven niet los konden om het weer en het zondag ook geen weelde was, werden de duiven verplaatst naar Duffel (in de buurt van Brussel) waar de kans op lossen zondag het grootst was.
De duif die dit weekend het snelst was, was een doffer van Ronald Maurick uit Dinxperlo. Ronald speelt met zowel doffers en duivinnen en voert zijn duiven het voer van Paloma. Ze trainen tweemaal daags.
Onderstaand een mooie foto van Ronald en de winnende duif.
Eric Prinsen, Winterswijk
Eric overwint Chalons en Champagne!
Vlucht: M21 Chalons en Champagne
Aantal duiven: 2911 duiven
Winnende duif: NL22-8270555
Snelheid eerste duif: 1461 mpm
Na vorige week was het wel heel kort duiven poetsen.
Donderdags moesten ze al weer de mand in, op pad naar Frankrijk.
Toch waren er zaterdag lossings mogelijkheden, en gingen ze met een mooie lucht om 12.45 los. Zuidwesten wind, dus niet verkeerd voor ons. Toch kwamen de duiven van verschillende kanten.
De buien onderin ons land hebben de duiven waarschijnlijk toch voor keuzes gezet. En dat bepaalt dan weer hoe ze thuiskomen. De duif van Eric Prinsen was de 1e in de CC Achterhoek en 3e van afdeling 9 Zuid.
De NL22-8270555 stormde om 17.01.34 over de antenne en legde de 375 km af met een snelheid van 1461 m/minuut.
Eric: “De “555” is een super duif, en nu voor de 2e keer 1e in de club. Viel in één streep op de klep.
Het is een echte Vitesse/MIdfond duif waar we nog meer van gaan horen”.
Een mooie prestatie ook in groter verband.
Hans Gelink, Eibergen
Dizy le Gros, direct al een pittige eerste midfondvlucht.
Vlucht: M19 Dizy le Gros
Aantal duiven: 4291 duiven
Winnende duif: NL22-8141979
Snelheid eerste duif: 1203 mpm
Zaterdag 11 mei zijn de vliegomstandigheden ’s-morgens al goed zodat de duiven al om 08.15 uur worden gelost, totaal maar liefst 23938 duiven los op een prachtige losplaats. Door de noord-oosten wind zullen de snelheden aanmerkelijk lager zijn dan de laatste weken, de schattingen lopen uiteen tussen 70 en 80 km per uur. De eerste meldingen laten zien dat de 75 km niet gehaald wordt, pittig dus, vooral voor de jaarlingen.
Je hoopt dan rond 12.50/12.55 uur te klokken om er mooi bij te zitten. Dan, precies uit de goede hoek, een duif die als een streep ineens op de klep valt, niets verspeeld en rap binnen waar ze enthousiast wordt verwelkomt door haar partner. Het is mijn blauwe weduwduivin 22-8141979, 1e getekende die als eerste thuis is, geklokt om 12.51.09. Ze won als jaarling ook al 13 prijzen waaronder 5 bij de eerste 100 in de Achterhoek, in 2024 was dit haar derde prijs. Voor de geïnteresseerden, in haar stamboom zien we namen als Arie Dijkstra (50%) , Jan Hooymans (via Bart Bomers) en Hans Vultink.
Links de winnende duivin.
Ook de overige duiven kwamen prima naar huis met ruim de helft in de uitslag. Er waren ’s-avonds toch nog redelijk wat duiven onderweg van de vereniging maar de meerderheid hiervan kwam de andere morgen naar huis bij de meeste liefhebbers.
Al met al een leuke zaterdag voor mij, dik tevreden en ’s-avonds weer gezellig in het lokaal.
Dan nog even over dat laatste, die gezelligheid, we lazen de zondag na de vlucht op een site van een lid van onze afdeling een beetje kritiek op het late inzenden van de vereniging uit Eibergen. Daarom ter verduidelijking. Wij hebben er als vereniging voor gekozen om op een vaste tijd de uitslag te maken, voorheen om 18.00 uur maar sinds vorig seizoen om 19.00 uur omdat dit voor een paar leden beter uit kwam en verder niemand bezwaar had.
Wij willen ook de latere duiven nog graag zien thuiskomen en verzorgen, ook de duiven die niet mee zijn moeten verzorgd worden. Daarom een vast en later tijdstip voor ons en dus een latere inzending van de gegevens, dit mag immers tot 24.00 uur. Komen de vluchtduiven laat op de dag, …………. dan slaan we nog later af. Maar inderdaad, het is ook altijd gezellig.
Bennie Rutjes, ‘s-Heerenberg
Bennie het snelst van CC6 vanuit Marche en Famenne!
Vlucht: V18 Marche
Aantal duiven: 4302 duiven
Winnende duif: NL20-1264406
Snelheid eerste duif: 1461 mpm
G. Wielens, Eibergen
Tongeren gewonnen in de CC Achterhoek door Adje Wielens , bijna 77 jaar.
Vlucht: V17 Tongeren
Aantal duiven: 4263 duiven
Winnende duif: NL22-8142120
Snelheid eerste duif: 1630 mpm
Het is leuk om af en toe een eerste te spelen, hoewel er ook geluk bij komt. De 2-8142120 is een weduwnaar. De eerste week nog 7e in de vereniging tegen 379 Eibergse duiven en nu de eerste in de CC Achterhoek.
Adje voert Vanrobaeys 17,50 de 25kg op het ene hok en het andere hok heeft een zak voer dat 21 euro
de 20kg kost, maar vliegen slechter. Duivensport om mee te doen voor de kampioenschappen wordt voor de gewone man veel te duur en dat is jammer. Ik kan nog meer genieten van iemand die uit Hengevelde met de
fiets komt om een jonge duif op te halen die hij op een bonnetje gekocht heeft. In de keuken onder het genot van een kopje koffie vertelt dat hij asbest kanker heeft en dan weer naar Hengevelde terug fietst met 3 jonge
duiven in het mandje die hij zelf heeft uitgezocht. Zelf heb ik mijn hele leven al duiven. Helaas nu in het hok met stofmasker op. Het stofmasker is nu mijn beste vriend, want zonder zou ik geen duiven meer kunnen
houden. Het hok is opgebouwd met duiven die hier in de buurt via gekochte
bonnetjes binnen komen. Via Hans Gelink- Bart Bomers -Hans Vultink Herman Hengeveld en Dinnie Rietman die helaas overleden is. Die hokken worden onderschat. Op duivennet brengen die eigenlijk veel te
weinig op. Ten opzichte van liefhebbers die de eerste dag al over de 100 euro staan
Eric Prinsen, Winterswijk
Eerste vitessevlucht valt ten prooi aan Eric Prinsen!
Vlucht: V16 Heusden Zolder
Aantal duiven: 3859 duiven
Winnende duif: NL21-1716447
Snelheid eerste duif: 1314 mpm
Wat een vlucht, en wat voor weer. De éne bui was nog niet weggewaaid of de volgende diende zich al weer aan. Voor onze duiven maakt het niet uit, die komen soms op de klep aanstormen in een dikke hagelbui. Voor ons is het wachten dan wat minder. Naar buiten, naar binnen, naar buiten, naar binnen…..
Bijzonder ook was het dat wanneer 2 duiven tegelijk thuis kwamen, de éne een nat pak had, en de andere droog. Een ieder kiest de eigen route, door de bui of om de bui…
Tijdens de lossing zag het er prachtig uit https://www.facebook.com/afdeling9/videos/667450928839940
De wind zou uit Noord komen, en kopwind betekent lage snelheden. Toch zat er nog West in, en ze konden verrassend de 80 km/uur bijna halen.
Voor Winterswijk was de wind prima. We konden hoge klasseringen halen in de CC en afdeling,
een lekker begin van het wedstrijdseizoen!
De eerste duif die zich meldde was de NL 2021- 1716447 van Eric Prinsen.
Met een snelheid van 1341m/minuut legde deze blauwe doffer de 142 km af.
Deze doffer is geen onbekende voor ons. Vorig jaar speelde hij zich ook in de kijker en in 2022 was hij Gereraal Duifkampioen in de vereniging.
De doffer stamt af van Eric’s Vitesse duiven x duiven van Wessel Regtop.
Prachtig dat we de blauwe ook op het ereschavot van de afdeling kunnen zien staan.