Terug naar Vluchtuitslagen

Vluchtuitslagen 2020

Zaterdag 22 augustus : Quiverain

Winnaar: Deny te Vruchte

De jonge gedreven Aaltenaar mag zich vandaag richting het hoogste podium van de CC begeven. Met een 1, 2 en 3 notering is hij uiterst tevreden.   De winnaar: de 1256210 (doffer op een jong van 10 dagen) . De eerste 3 duiven zijn gekweekt uit duiven van Frans Wiltink x Bart Brockotter. De nr 1 werd om 10.01.36 geklokt. Wellicht heeft het succes te maken met een nieuwe ren voor het hok X Geluk(windvoordeel)  X goede duiven maar het is een knappe prestatie

Voor onze CC gingen er ruim 1200 duiven de lucht in en Deny draaide er 12 van de 30 in de prijzen!

Deny, van harte gefeliciteerd

D te Vruchte.jpg

 

Zaterdag 15 augustus : Bierges

 

In het coronajaar hebben Fons Nijhof en Marco Klein Falckenborg de handen ineen geslagen. Mede door tijdsgebrek gedreven, zijn ze dit jaar op het adres van Marco gestart met de jonge duiven. De jonge duiven van Nijhof werden hier geplaatst en aanvullend kwamen er duiven van Gert Rotman en Gebroeders De Jager, naast een paar jongen die door Marco zelf nog gekweekt werden. In totaal werd er gestart met 150 jonge duiven, op dit moment zijn er nog 110 in de race.
Op Bierges korfde de combinatie 110 jongen in. Het bleek een lastige opgave voor alle jongen. Compuclub live werd geraadpleegd en zoals zo vaak, verscheen Peter Janssen met de eerste melding. Er werd berekend dat er om 13.47 gedraaid moest worden. Op 13.46 uur duiken er uit een koppel van 12 stuks, 2 naar beneden. Het blijkt niet genoeg te zijn voor de snelste van de afdeling echter wel voor de dubbele overwinning in CC 6 van Afdeling 9.
De eerste duif is een duivin gekweekt uit een doffer van Eijerkamp en een duivin van Enrico Doldersum.
Het vluchtverloop bleek vervolgens erg lastig, de verliezen vallen uiteindelijk mee.

Van harte gefeliciteerd Fons en Marco

 

 

 

 

Bergerac

Winnaar:  Lansink en Znn

De winnende duivin is gespeeld op een jong van 7 dagen. Dit o.a om de rui tegen te gaan.

Ze moest een afstand van ruim 910 km overbruggen.  Bij aankomst op het hok dacht het team Lansink eerst aan een achterblijver van voorgaande vluchten. Want er waren nog weinig duiven gesignaleerd. Maar al snel kwamen ze er achter dat dit er toch 1 was van de Bergerac vlucht. De champagne kon uit de koeler en er kon geproost worden. De combinatie Lansink en ZNN bestaat uit:  Jan (92), Robert(60) en Merijn(28).

Gefeliciteerd familie  Lansink

Combinatie.Bergerac.jpg

 

 

 

 

Zaterdag 15 augustus: Chateaudun

Winnaar: Comb. Mulder Marvelde

Zaterdag 15/8 stond de laatste vlucht voor de dagfond op het programma, Chateaudun.
Een sectorlossing gezamenlijk met afdeling 7-8-9-10-11, lostijd 08.10 uur.
Gezien de weersvoorspellingen (heiig en kopwind) was al bekend dat het een pittige vlucht zou worden. Dat was uiteindelijk ook goed te zien na de 1e meldingen van afdeling 7 en 8, deze duiven haalden met moeite de 1300 m/m.
Uiteindelijk belandde ineens de 047/18 op de klep! Kloktijd 16.06.22. Deze duif haalde een snelheid van 1238,236 m/m, oftewel 74 km/h. Nadat hij vorig jaar 2e duifkampioen Midfond in de vereniging was vielen de prestaties dit jaar wat tegen. Het was dan ook een verrassing dat hij als eerste het thuisfront wist te bereiken. Met 1-3-10 van de CC tegen 296 duiven en 8/10 in de prijzen mogen we terugkijken op een goede vlucht.

Team Mulder: Van harte gefeliciteerd!!

 

Vluchten: Maaseik, Heusden-Zolder en Tongeren

Winnaar: Stefan Breuer Vreden

En dan hebben we een liefhebber die menig duivenmelker jaloers maakt. Wie kan er zeggen dat hij maar weinig jonge duiven heeft verspeeld? Want terwijl vooral de vlucht Maaseik grote verliezen kende regende het in Vreden op het hok van Stefan duiven.   De duiven, gekweekt uit pure Marien duiven konden de weersomstandigheden goed aan . Op meerdere vluchten behaalde hij monsteruitslagen. We houden hem in de gaten.

Stefan , van harte gefeliciteerd…

De hokken:

Stefan B. Hokken.jpg

 

 

 

Zaterdag 27 juni: Dizy le Gros

Winnaar: Fons Nijhof Lievelde

Wederom was de losplaats Dizy le Gros. Dit was niet gepland maar had te maken met meer mogelijkheden tot lossen. De winnaar, een  kras-bonte weduwnaar 19-1448245 kwam zeer hoog aanvliegen bij het eindstation Lievelde en verspeelde weinig tijd. Hij is gekweekt uit Leideman x Nijhof….

Voor onze CC. gingen er ruim 1800 duiven de lucht in.  Met 3 duiven bij de eerste 10 en 15/29 in de prijzen mag Fons terugkijken op een goede vlucht.

Fons, van harte met deze overwinning!

 

A.s zaterdag is de laatste vitessevlucht . Plaats van handeling: Etroeungt. 

 

 

 

Zaterdag 20 juni: Dizy le Gros

Winnaar: Hans Vultink

De jaarling duivin de 19-1317318 mag zich vandaag de snelste duivin van de cc noemen. Ze kwam niet alleen. Ze had een achterblijver van een eigen africhting naar Harreveld maar even op sleeptouw genomen.  Hans kon de duiven nog net bij de vijver wegjagen. Ze hadden vreselijke dorst. Na geklokt te zijn werd er samen in het hok geproost.

Deze duivin was vorig jaar nog de snelste op Bierges tegen ruim 7300 duiven.

Natuurlijk is de prestatie ook te danken aan hokverzorger Hans Gelink.

Daarom Team Vultink van harte gefeliciteerd.

 

 

Zaterdag 13 juni: Etroeungt

Winnaar: Hans Gelink Eibergen

Dit maal reisde het convooi af naar Noord Frankrijk. De duiven hadden het pittig.  Ook deze week zwaaide Hans Gelink de scepter in Eibergen met de snelste duivin van ruim 2500 gevleugelde vrienden

De 3 jarige weduwduivin die de boeken in gaat als de 17-1718402 is gekweekt uit een doffer van clubgenoot Bart Bomers  uit de stamkweker die al vele prijswinnaars heeft voortgebracht, nl de Katharos.Van moeders kant was het een duivin van Hans Vultink.

Hans, van harte gefeliciteerd.

Zaterdag 6 juni: Wittlich

Winnaar: H. Hengeveld Eibergen

 

De 2 jarige kras weduwnaar 1528967 die Herman ook nog als 2e aangetekende in de klok had staan troefde de concurrentie van cc Achterhoek af.

Herman van harte gefeliciteerd.

Zaterdag 30 mei :  Blankenheim

Winnaar: Knippenberg & zoon

De “758” van deze sterke combinatie uit Aalten was de winnaar van ruim 2200 duiven van de C.C.

Natuurlijk ook de felicitaties voor deze combinatie

 

 

Zaterdag 16 mei: Sittard

 

Winnaar: H. Doornink

De winnende duif is een krijgertje van Wim te Hennepe
Deze Doffer is vorig jaar alleen op de natour gespeeld
Hij komt uit een koppel die Wim te Hennepe rechtstreeks heeft gehaald bij:
Wijlen Hemmie ten Brincke uit Groenlo uit dit koppel zijn al verschillende goede duiven gekomen
Duiven die vroeg kunnen vliegen een ander jong uit dit zelfde koppel werd bij Wim
vorig jaar als jonge duif Duifkampioen Op de Natour van Samenspel Aalten ( Reisduif en Luchtpost )
nu inmiddels Pv Aalten.
Nog een ander jong uit dit zelfde koppel vloog bij Wim op 06-06-2015 vanuit Isnes
een 1e van de hele Afdeling 9
Wat verzorging betreft wordt alles  zo makkelijk en simpel mogelijk gehouden en word er  streng geselecteerd op gezondheid.
Henri namens de cc-Achterhoek van harte gefeliciteerd met de 1e overwinning.