In memoriam, Jan Brockötter

Na een oneerlijke strijd is op 2 maart jl. Jan Brockötter op 68-jarige leeftijd overleden.

Jan was vanaf 2007 onafgebroken bestuurder van de CC Achterhoek.foto van Grafistar BV Lichtenvoorde.

Op Jan deed je nooit tevergeefs een beroep. Achter de schermen was hij de organisator van veel lopende zaken in de duivensport, in zijn vereniging De Blauwe Doffer, maar zeker ook in de CC of FIANTE was niets hem teveel. Het was al gauw ; “Dat komt in orde” of  “dat regel ik wel even”.

.

Op sportief vlak was Jan een fervent liefhebber van de fondvluchten. Menig kopprijs werd in de afgelopen jaren behaald. Prachtig was dan ook het resultaat op de laatste Bergerac waarop Jan het VNCC concours wist te winnen.

Gedurende zijn ziekte wilde Jan van geen opgeven weten. Alles moest doorgaan want hij zou de strijd winnen. Ook op bestuurlijk vlak is Jan tot in het najaar van 2017 nog actief gebleven. Wel werd de last toen steeds zwaarder. Tenslotte werd besloten dat de duiven toch moesten wijken. Met pijn in het hart werd er afscheid genomen van de met zorg opgebouwde fondkolonie.

In de loop van de winter ging Jan harder achteruit dan dat hij zich zelf als doel had gesteld. Op 2 maart is Jan in het bijzijn van zijn familie overleden.

We zullen Jan missen. Als actief bestuurder, bevlogen duivenliefhebber maar bovenal als een bijzonder prettig mens.

Bestuur en leden van CC Achterhoek wensen José, kinderen en kleinkinderen de kracht toe om dit grote verlies een plek te geven.