Vluchtwinnaars

15-09-2018 Marco Klein Falckenborg is ongenaakbaar op Melun.

Afbeeldingsresultaat voor melun andrezelAfbeeldingsresultaat voor marco klein falckenborg

De afsluitende jonge duiven klassieker was dit jaar Melun. De laatste vlucht voor het jonge duiven en het snelheidskampioenschap. Samen met de afdeling 7 en 8 werd er gelost in sector 3.

De wind kam met name uit westelijke richtingen. Een snelheid van 1500 mpm behoorde wellicht tot de mogelijkheden. Met deze vluchten kan men aardig aflezen aan de meldingen in  afdeling 7 en 8 wanneer er geconstateerd moet kunnen worden. Zo ook vandaag. Een schatting leerde dat er vanaf ca. 13.45 op de kortste afstanden in de Achterhoek de eerste duiven verwacht konden worden.

Om 13.53 meldt de eerste duif zich bij Marco Klein Falckenborg uit Beltrum, direct gevolgd door zijn 2e en 3e duif. Dit bezorgde Marco wederom het gehele podium. Verder lijkt hij hiermee ook het kampioenschap met de jonge duiven en de snelheid binnen te halen.

Marco, Proficiat !!!!!

 

15-09-2018 Stefan Breuer geeft een passend slot aan zijn debuutjaar in de CC Achterhoek.

Afbeeldingsresultaat voor quievrain

De laatste natourvlucht vanuit Quievrain bracht 78 liefhebbers op de been die samen 1460 duiven inkorfden. Zoals het hele seizoen waren de omstandigheden weer mooi en kon er tijdig worden gelost. Het werd een mooie afsluitende wedvlucht voor velen.

Wederom ging de overwinning voor Stefan Breuer uit Vreden. Daarmee geeft hij nog weer extra glans aan zijn debuut in de Achterhoek. Stefan van harte proficiat.

Op de 2e plaats de 1e getekende van Hans Gelink uit Eibergen en op plaats 3  A. Schmaing eveneens uit Vreden die zijn debuut maakt op het podium.

 

08-09-2018 Casper Brethouwer laat zich niet verrassen en snelt naar de overwinning op Bierges.

 Afbeeldingsresultaat voor bierges

De 4e natourvlucht vanuit Bierges was tevens de eerste afdelingslossing op de natour. Een prima weertje, een vroege lossing en een verraderlijk stevig briesje zorgden voor een verrassend hoge snelheid. Wellicht dat menigeen zich heeft laten verrassen.

Iemand die zich niet liet verrassen was Casper Brethouwer uit Aalten. Om 10.11.33 constateert hij zijn 1e getekende de ‘667. Hiermee is deze de enige binnen de CC die een snelheid van boven de 1900 m.p.m. realiseert, en zodoende de overwinning voor zich op eist. Een puike prestatie van een duif die dit jaar al een keer de 2e van de afdeling speelt en nu de 10e in de afdeling.

Op plaats 2 de ‘625 van Jan ten Have en op de derde plaats Bart Bomers uit Eibergen.

Allen van harte gefeliciteerd.

01-09-2018 Tienen en Nanteuil  Hans Vultink en Marco Klein Falckenborg kunnen het niet laten. 

Afbeeldingsresultaat voor marco klein falckenborg 

Begin september al weer. De dagen worden al weer aanmerkelijk korter. De bladeren beginnen voorzichtig te vallen, evenals het verenkleed van een groot deel van de duivenkolonie van de Achterhoeks liefhebbers. Toch is de deelname nog groot. Zeker op de natour werden afgelopen weekend nog meer dan 2.000 duiven bijeengebracht. Een mooi aantal.

De 2e vlucht dit weekend was die voor de jonge duiven. Deze hadden een prachtige vlucht vanuit Nanteuil in het verschiet. Ook hier was de deelname nog positief met nog bijna 500 jonge duiven.

De zaterdag was een heerlijke dag. Zonnig, een noordoostenwind en prachtige luchten. Dat beloofde wat.

Het waren op beide vluchten 2 matadoren die met de eerste 2 prijzen gingen strijken. Marco Klein Falckenborg met de jongen duiven en Hans Vultink met de natour vlucht. Beide heren weten niet van ophouden als het om winnen en kopprijzen gaat. Chapeau.

Marco pakte en passant ook de derde plaats op de natour vlucht. De derde plaats op het concours vanuit Nanteuil was voor Vincent de Harder.

Allen gefeliciteerd. Op naar de laatste 2 weekenden van dit seizoen.

25-08-2018 Tongeren. Stefan Breuer, glorieus op Tongeren

Afbeeldingsresultaat voor ein zwei drei

Dit weekend maar 1 vlucht. De 2e natourvlucht uit Tongeren. In concours een mooie 2.525 duiven die bij elkaar waren gebracht door 96 liefhebbers.

Voorafgaand aan de vlucht was er discussie, (met name op social media) of het al dan niet verstandig was de vlucht te verplaatsen. “Zaterdag werd het toch slecht weer met veel buien en bewolking”. Dat was de stand van halverwege de week. Tegen het eind van de week begon het er steeds beter uit te zien voor de zaterdag, en zie daar, even wachten op het juiste moment en er kon prima gelost worden. Zo zie je maar dat in Nederland met veel wind in de lucht en een korte vlucht, je maar een tijdsbestek met mooi weer van een 2 tot 3 uur nodig hebt om fatsoenlijk te kunnen concoursen. Hulde aan de lossingsverantwoordelijken.

Dan de winnaar : Stefan Breuer pakt op formidabele wijze het volledige podium van deze vlucht. Plek 1,2 en 3 door zijn eerste 3 duiven binnen 11 seconden te constateren. Een glorieuze overwinning. Niet alleen in onze CC, maar ook in de Kring eist Stefan het complete podium voor zich op. Grote klasse.

Stefan, Proficiat !!!!

19-08-2018 Maaseik. De 3 vijfjes van Hans Vultink  pijlsnel richting de overwinning.

De 555 op haar nest.

Afbeeldingsresultaat voor maaseik

Met Maaseik zijn we al weer aangekomen bij het laatste onderdeel van het dit seizoen, de natour. Een serie vluchten met voor ieder wat wils. De één benut deze om de jonge duiven op te leren, de ander speelt zijn oude duiven op nest, sommigen op weduwschap. Een bonte verzameling van 2.399 duiven was door 97 liefhebbers voor de aftrap van deze natoureditie ingekorfd. Als station Maaseik. Prettig om te vernemen dat we daar weer kunnen lossen met kring 3.

De omstandigheden waren  prima. Open weer en een aantrekkende zw wind. Er moest met hoge snelheden rekening worden gehouden. De allersnelste was de ‘555 van Hans Vultink. Deze duivin op eitjes had het hele seizoen gefungeerd als weduwduivin en was dus toe aan haar eerste klokvlucht. Met een voorsprong van ca. 100 mpm, ongeveer 6 kilometer, was ze de snelste van de Achterhoek, maar ook van de hele kring 3. Een snelheid van 1772 mpm betekent meer dan 105 km/uur. Wat een snelheidsduivel. Proficiat.

Op de 2e en 3e plaats doet Hennie Goossens uit Lichtenvoorde weer van zich spreken. Top.

18-08-2018 Laon. Marco Klein Falckenborg bezet het complete podium. 

Afbeeldingsresultaat voor marco klein falckenborgAfbeeldingsresultaat voor podium

Voor Laon hadden in totaal 48 liefhebbers 682 duiven ingekorfd.  Voor de eerste keer twee nachten mand met de jonge duiven. Zo ver zijn we alweer gevorderd met het seizoen.  De specialisten met de jonge duiven komen op deze vluchten vaak  boven drijven. Eén van die specialisten is ongetwijfeld Marco Klein Falckenborg uit Beltrum.  En dat bewijs levert hij zwart op wit. Op de vlucht Laon weet Marco het volledige podium voor zich op te eisen. 1,2 en 3. Grote klasse. Proficiat.

Even leek het er zelfs op dat niet alleen de overwinning in de CC voor Marco was maar zelfs in de hele afdeling. Dit bleek een foutje in de melding te zijn. Dat kan een ieder overkomen. Maar nu we het toch over melden hebben, weet u dat u vrij eenvoudig uw eigen duiven kunt melden via Compuclub Live ?  Door gebruik te maken van https://www.compuclub.nu/uitslag/live/index1.php?afd=4900 kunt u uw eerste aankomsten doormelden.

11-08-2018 Quievrain,  Zo vader Zo zoon. Hans ter Haar uit Winterswijk snelt naar de overwinning.

Afbeeldingsresultaat voor quievrain

Zo langzaam vorderen we met de afstanden van de jonge duiven vluchten. Quievrain, op de grens van Belgie en Frankrijk, was gekozen als station ipv Laon. Vanwege afstand en ervaring een passende oplossing.

Was het 3 weken geleden vader Jaap ter Haar die het goud greep op Tienen. Nu was het de beurt aan zoon Hans om met de overwinning te gaan lopen op Quievrain. Zou Hans zich hebben laten inspireren of motiveren door die overwinning van Jaap ? Of toch gewoon zoals bij de meesten van ons, inkorven voor de overwinning ?  Die overwinning is er in ieder geval één van formaat. Met een ruime voorsprong blijft de 3e getekende van Hans alle 822 andere duiven voor.

Voor de duiven zal het wellicht even wennen zijn geweest om voor het eerst een wind op de staart te voelen.  Een kwestie van extra alert zijn dus. Dat lukte de  ‘921 van Hans  het beste. Van harte proficiat Hans !!!

Op een mooie 2e plaats Alois Wantia uit Neede, gevolgd door Stefan Breuer uit Vreden op plaats 3.

Allen gefeliciteerd.

04-08-2018 Bierges, Vincent de Harder op 1 en 3.

foto van Vncc.Afbeeldingsresultaat voor Bierges

Vandaag de 5e vlucht al weer met de jonge duiven. Nog niet ver in afstand maar of dat noodzaak is voor een goede leerschool ? De duiven kunnen voldoende ervaring opdoen en waren met een afstand zo rond de 200 kilometer voor de grote hitte thuis. De snelste van alle 812 duiven meldde zich kort voor 10 uur bij Vincent de Harder uit Aalten. Drie minuten later klokt hij zijn 2e duif die als 3e op het ereschavot komt. Daartussen weet Marco Klein Falckenborg zich met de 2e plaats andermaal in de top met de jonge duiven te klasseren. Marco en Vincent, van harte gefeliciteerd,

04-08-2018 Chateaudun, Eric Prinsen bewijst andermaal zijn klasse op de dagfond.

Ook voor de dagfond duiven stond het sluitstuk van het seizoen op het programma. Hier werd eveneens iets korter bij huis gelost. Met Chateaudun een station dat een kleine 100 kilometer dichterbij lag. Ook deze vlucht werd weer gekenmerkt door lage snelheid Dit door warmte en kopwind. Wederom was het Eric Prinsen die de overwinning voor zich opeist en daarmee ook het kampioenschap op de dagfond (onder voorbehoud). Top. Van harte proficiat. Op plaats 2  Knippenborg & Zn uit Aalten en op plaats 3 Adje Wielens uit Eibergen. Allen gefeliciteerd.

03-08-2018 Perigueux, het moest vanuit de tenen komen, A. Rave pakt de overwinning.

 Afbeeldingsresultaat voor perigueux

De laatste marathon vlucht al weer. Oorspronkelijk stond Cahors op het programma.  Nationaal werd besloten deze vlucht in te korten tot Perigueux.  Gezien de omstandigheden nog wel te begrijpen. Voor veel verwarring zorgde het tijdstip van lossen.  Origineel stond de vlucht gepland als een middaglossing. Alleen in extreme gevallen kan daarvan worden afgeweken. Dan wordt er gekozen voor een ochtendlossing. Maar lossen om 10.30 uur is vlees noch vis. De duiven moesten een groot deel van het traject op het heetst van de dag afleggen en kregen het niet cadeau.

De snelste van alle 171 duiven arriveerde op zaterdag om 13.20 uur bij Tonnie Rave uit Aalten. Zo krijgt het seizoen net dat beetje extra glans. Van harte gefeliciteerd !!

Op plaats 2, G. Rave uit Bredevoort. Edje en Marja weten met 1 duif mee en dan de 2e plaats een mooi resultaat te behalen. Op de derde plaats Jos Goossens uit Lintelo die daarmee, als ik mij niet vergis, het marathon kampioenschap veilig stelt. Allen proficiat.

Afbeeldingsresultaat voor marco klein falckenborgAfbeeldingsresultaat voor tienen

29-07-2018 Tienen, Marco Klein Falckenborg lukt dubbelslag.

Voor de jonge duiven stond alweer de 4e vlucht op het programma. Door de omstandigheden ingekort tot Tienen. Dat betekent dat er nu 3 vluchten van ongeveer gelijke afstand zijn geweest. Niet verder dan 185 km. Is dit een probleem ? Waarschijnlijk niet. Als we de duur van het concours bekijken is het rap gebeurd., ondanks de omstandigheden. ‘s Avonds nog wel wat achterblijvers, maar die hadden toch de volgende dag voor een groot deel hun hokken wel gevonden. Het gerucht gaat dat de landelijk sectie jonge duiven wil voorstellen om overal het programma ongeveer op deze manier te beginnen. Dus meer Tienen.

Marco Klein Falckenborg heeft zijn ploeg jonge duiven mooi “op de rit”. Dat resulteert in de 1e 2 plaatsen in het concours. Proficiat Marco.

Op plaats 3, Frans Wiltink uit Aalten. Zoals elke week ook dit keer in het snuitje van de uitslag te vinden. Proficiat.

28-07-2018 Bergerac, Jos Goossens wederom de sterkste.

Afbeeldingsresultaat voor bergerac

Dit weekend de klassieker uit Bergerac voor de marathonvliegers. Bergerac, een naam die klinkt als een klok. Vroeger vaak de afsluiter van het reguliere programma, daarna volgde dan nog München.

Dat is verleden tijd, maar de naam Bergerac roept overal binnen duivenland nog herinngeringen op.

Voor deze editie waren in de Achterhoek door 20 liefhebbers 148 duiven ingekorfd. In de week voorafgaand werd er nogal gediscussieerd over het tijdstip van lossen, ochtend of middaglossing en wat niet meer.

Uiteindelijk werd het een klassieke middaglossing met een dag vertraging.  Conclusie is dat de duiven dit goed konden verteren. Een goed verlopen vlucht.

Voor de 2e keer dit seizoen is de overwinning voor Jos Goossens uit Lintelo, die daarmee zijn koppositie op de marathon nog meer glans geeft. Gefeliciteerd ,Jos.

Op plaats 2 met slechts 4 mpm verschil, Joke Mengerink uit Aalten. Je zou je haast afvragen, hebben die eerste 2 samen opgetrokken.

Op de 3e plaats, de combinatie Heezen – Goossens met wederom een podiumplek.

Allen gefeliciteerd. Op naar Cahors, de laatste marathonvlucht.

21-07-2018 Chateauroux, Eric Prinsen haalt uit, 1 en 2, tevens 6e en 13e Nationaal.

Parc Balsan

Chateauroux Parc, de nationale dagfondvlucht. Om 7.20 uur werden 299 Achterhoekse duiven gelost met zo’n 27.000 andere uit geheel Nederland. Een afstand zo tegen de 700 kilometer. Een opgave voor alleen de allerbesten. Gezien de de wind was de verwachting dat er in deze hoek wel eens vroege duiven zouden kunnen vallen. Dit bleek geen valse hoop.

Eric Prinsen constateerde om 16.10 en 16.16 uur twee van zijn in totaal 20 meegegeven duiven. Goed voor de 1e en 2e prijs in de Achterhoek. Maar tevens de 6e en 13e plaats van sector 3 van Nederland. Chapeau, een topprestatie. Gefeliciteerd.

Felicitaties zijn er ook voor Hans Vultink  die op de 3e plaats eindigt en laat zien van alle markten thuis te zijn.

21-07-2018 Tienen,knappe overwinning van Jaap ter Haar bij vlot verlopen jonge duivenvlucht.

Afbeeldingsresultaat voor jaap ter haar winterswijk

De derde jonge duiven vlucht al weer. En de omstandigheden veranderen niet. Gekozen was om niet naar Isnes te rijden maar naar Tienen. Qua opbouw in het programma geen probleem. Isnes zou nog verder liggen dan het volgende week te vervliegen Bierges. Verder de mogelijkheid om nog eventueel jonge duiven in te gelasten of zelfs liefhebbers die de draad nog kunnen oppakken.

Ten opzicht van de vorige week bijna hetzelfde aantal duiven. Wat wel veranderd was is de richting van de wind.  Deze waaide deze ochtend uit het westen. Voor de youngsters ook wel eens een prettige bijkomstigheid. In totaal waren er 940 jonge duiven aan de start verschenen, ingekorfd door 58 liefhebbers.

De glorieuze winnaar is de ‘013 van good old Jaap ter Haar uit Winterswijk. Een prachtig resultaat dat bij een melker pur sang terechtkomt. Van harte gefeliciteerd Jaap. Op de 2e plek Marco Klein Falckenborg uit Beltrum, die een meter per minuut tekort komt, dus ruim 125 meter, kort daarachter op de derde plek Wim te Hennepe (de snelheidsman).

Allen gefeliciteerd,

Dat het een vlot concours was blijkt wel uit de concoursduur, in ruim 12 minuten zijn de prijzen verdiend.

15-07-2018 Tongeren, de morgenstond….. ????  Comb. Mulder spint er in ieder geval garen bij

Afbeeldingsresultaat voor tongerenAfbeeldingsresultaat voor comb mulder markvelde

De 2e jonge duivenvlucht zou vervlogen worden op deze zondag de 15e juli. Wederom werden moeilijke omstandigheden voorspeld. Warm weer van 30+ graden en een wind uit het oosten. Datgene dat door veel liefhebbers wordt gezien als de beste optie op dit soort dagen werd werkelijkheid.  Om 7:00 ‘s morgens werd er al gelost. Of dit het verloop nu goed of minder goed heeft beïnvloed valt moeilijk te zeggen en is (zelfs plaatselijk) erg wisselend. Er waren liefhebbers die voor de middag alles thuis hadden, maar er waren er ook waar er ‘s avonds nog een paar ontbraken op het appel. Ook is het idee dat het in de noordelijker gelegen plaatsen wat stroever verliep.

Ondanks dat lieten de liefhebbers uit die noordelijke plaatsen zien dat ze de jongen er wel goed bij hebben zitten.  Alfons en Jasper Mulder uit Markvelde pakken plek 1 en plek 3. Hans Vultink uit Eibergen vinden we daar tussen op plek 2. Dit tegen in totaal 58 liefhebbers met bijna 1.000 duiven in concours.

Heren, van harte gefeliciteerd.

Volgende week de jonge duivenvlucht voor de eerste keer op zaterdag en de nationale vlucht uit Chateauroux.

14-07-2018  Dudelange (Bettembourg) Adje Wielens kan ‘t ook zonder zijn ‘634. 

Op zaterdag 14 juli was de datum voor de laatste midfondvlucht alweer voor dit seizoen. 14 juli, Quatorze Juillet oftewel Franse Nationale Feestdag.  Dit hield in dat niet voor Frankrijk gekozen kon worden om te lossen. Iets wat in de regel wel nodig is om voldoende afstand te halen om een vlucht voor de midfond te kunnen tellen. Voor deze keer werd gekozen voor Dudelange in de buurt van Bettembourg in Luxemburg. Een afstand van een kleine 300 km. Er waren door 65 liefhebbers nog ruim 700 duiven ingekorfd. Met een wederom Oost tot Noordoosten wind was het weer geen snelle vlucht en kwamen weer de allerbesten bovendrijven.

Op de eerste 2 plekken klassert Adje Wielens uit Eibergen zich. Hij laat daarmee zien over een topkolonie in vorm te beschikken. Was het eerder zijn ‘634 die al diverse overwinning voor zich opeiste, nu waren het de 611 en de 613 die zich als 1 en 2 van het concours klasseren. Op de derde plek Comb. Mulder uit Markvelde die zich met hun 1e getekende wederom op het podium klasseren.

Allen proficiat.

13-07-2018  Orange, Wim te Hennepe flikt datgene wat de ochtendlossing zo mooi maakt.

Afbeeldingsresultaat voor orange france

Ochtendlossing. Een begrip meestal behorende bij de internationale vluchten van de ZLU. Orange is echter de vlucht met ochtendlossing op het regulier programma van de CC Achterhoek. Een kleine 900 km te overbruggen en dan ‘s avonds hopen, wachten en turen tot het donker is of er een duif “doorkomt”.

Deze editie lukte het Wim te Hennepe (v.d. Keizersweg) uit Aalten om iets voor 22.00 uur te constateren. Daarmee was zijn jaarling doffer de ‘688 de enige die dit in de CC wist te realiseren. Nationaal betekende dit een 7e plek. Grote klasse.

Op de 2e plek Tonnie Rave uit Aalten, die zaterdagochtend om 5:13 wist te “draaien”, hoe dichtbij zat deze duif in de nacht ?

Een half uurtje achter Tonnie Rave,  Bernd Elsweyer uit Sudlohn-Oeding.

Allen van harte proficiat.

08-07-2018  Sittard, kan niet achterblijven, hier een dubbelslag voor Hans Vultink

Afbeeldingsresultaat voor sittard

De opening van het jonge duivenseizoen stond gepland voor deze zondag de 8e. Zoals wel vaker zijn de omstandigheden voor een eerste j.d. vlucht niet de meest makkelijke om een juiste beslissing te nemen aangaande de lossing. Wellicht dat een andere opbouw van het jonge duiven seizoen toch serieus overwogen moet worden. Niet opbouwend vanaf de eerste vlucht maar de 1e vlucht wellicht 3 x herhalen. Zo heeft een ieder de mogelijkheid  om  in te stappen wanneer het past, en niet wanneer het moet, Daarover wellicht meer in het najaar.

De winnaar is Hans Vultink. Hij had waarschijnlijk het idee dat hij niet kon achterblijven bij de andere winnaars van dit weekend en wint ook door middel van een dubbelslag het 1e jonge duiven concours. Hans constateert 2 duiven op 1 seconde van elkaar.

Op de derde plaats Frans Wiltink uit Aalten. Frans, altijd al een liefhebber van en een  kei op de vluchten met de jonge duiven, geeft gelijk zijn visitekaartje af voor dit j.d. seizoen. De verhuizing afgelopen winter heeft geen nadelig effect gehad.

Hans en Frans, van harte gefeliciteerd.

07-07-2018  Eveneens een dubbelslag voor Marco Klein Falckenborg op mooie Bourges.

Bourges Cathedral Afbeeldingsresultaat voor marco klein falckenborg

De sport beleeft deze weekenden zijn drukste momenten in het seizoen, ook de dagfondduiven werden voor de 4e keer ingezet om met elkaar te strijden om de eer. Station was dit keer Bourges, een goeie 600 km van de Achterhoek verwijderd. Gelost werd om 6:50 uur. Het beloofde een mooi concours te worden met alle ingredienten voor een klassieke dagfond wedstrijd. Een behoorlijk aantal duiven, gelijke omstandigheden een tijdige lossing en de wind op de kop. Net als bij de marathon hier een dibbelslag en wel voor Marco Klein Falckenborg uit Beltrum. Hij constateerde binnen 5 minuten zijn beide eerste getekenden. Top.  Kort daarachter Eric Prinsen uit Winterswijk wat zorgt voor een podium dat bulkt van de kwaliteit.

Marco en Eric, proficiat.

06-07-2018  Dubbelslag voor Jos Goossens, Lintelo op zware Dax.

Afbeeldingsresultaat voor dax france

De 4e marathonvlucht al weer. En wederom een zware opdracht voor de duiven. Waar Barcelona niet gelost kon worden op vrijdag, kende men daar voor Dax geen probleem. Gelost werd om 13.30 uur. In concours 56 Achterhoekse duiven. Dat het niet vroeg zou worden was te verwachten.

Het duurde tot zaterdag in de middag voordat er geconstateerd werd. Jos Goossens uit Lintelo lukte een mooie dubbelslag met 2 duiven in een tijdsbestek van 5 minuten. Chapeau.

Op de derde plaats Joke Mengerink uit Aalten. Hij constateert zijn 1e getekende een kwartier na Jos Goossens zijn 2e duif.

Jos en Joke van harte proficiat. Kopduiven op deze zwae graadmeter.

30-06-2018  Nanteuil le Haudouin een ware scherprechter met een puike overwinning voor Hans Vultink.

Gerelateerde afbeelding

Alweer de zesde midfondvlucht stond op het programma. Gekozen was voor Nanteuil als losplaats. In de Achterhoek meer dan 400 kilmeter. Ook dit weekend kregen de duiven het niet cadeau. Een straffe wind uit Oost tot Noordoost en een temperatuur van ruim boven de 25 graden maakten deze vlucht tot een ware scherprechter. Alleen de allerbeste duiven komen dan naar voren. Dit wordt bevestigd door het feit dat van deze vlucht het gehele podium bestaat uit 1e getekende duiven.

Op het bovenste trapje Hans Vultink uit Eibergen diemet zijn ‘448 alle overige 63 liefhebbers met 724  duiven achter zich laat. Op plaats 2, Dik van Kouteren uit Winterswijk die de Combinatie Mulder uit Markvelde nipt voor blijft. 3 Prachtige kopduiven met eveneens een goede klassering in Kring en Afdeling.

Gefeliciteerd.

Volgende week een moment van rust voor de snelheidsduiven, maar wellicht dat het jonge duiven seizoen van start kan.

22/23-06-2018  Perigieux, prachtige overwinning voor Reinder Spranger, Stadtlohn

Afbeeldingsresultaat voor Perigueux

Het slotstuk voor dit duivenweekend is de vlucht Perigieux. De derde vlucht voor de liefhebbers van de overnachtingsvluchten. Een vlucht waarbij in de regel veel jaarlingen worden gespeeld. Dat was ook weer bij deze editie het geval, gezien de grote deelname en het aantal jaarlingen dat zich ook daadwerkelijk in de uitslag wist te kwalificeren.

Op deze vlucht behaalde Reinder Spranger uit het duitse Stadtlohn de overwinning. Reinder is samen met een aantal duitse sportvrienden uit de regio Vreden –  Borken, (net over de grens bij Winterswijk),  lid van de afdeling 9 en dus ook van de CC Achterhoek. Reinder heeft zich toegelegd op de overnachtfond.

Met zijn ‘040 boekt hij een prachtige overwinning die ook nog eens goed is voor de 9e plaats Nationaal Sector 3. Herzlichen Glückwunsch Reinder.

Op de 2e plaats een mooie klassering van A. Rave uit Aalten, op plaats 3 de fondcombinatie uit Beltrum, Heezen-Goossens.

Allen gefeliciteerd.

Volgende week maar 1 vlucht met de oude duiven.

23-06-2018  Chateaudun, de bloemen zijn voor G. Rave uit Bredevoort.

Afbeeldingsresultaat voor Chateaudun

De derde dagfondvlucht werd vervlogen vanuit Chateaudun. Wederom een gezamenlijke lossing met de afdelingen 7 en 8, bedoeld om de duivensport aantrekkelijker te maken en betaalbaar te houden.

Op de dagfond moet er altijd rekening gehouden worden met G. Rave uit Bredevoort. Onder deze naam gaat niet alleen Ed maar zeker ook zijn vrouw Marja schuil. Ed & Marja zijn een echt duivenmelkersechtpaar die de sport samen beleven.  De vlucht Chateaudun werd een echte kraker, een vroege lossing, straffe wind uit noord tot noordwest resulterend in snelheden niet boven de 70 km per uur. Het was de ‘286 van Ed & Marja die als eerste wist af te drukken en met een ruime voorsprong de overwinning voor zich opeiste. Op de 2e plaats laat Erik Stortelder uit Neede zich wederom van voren zien op de dagfond en op de 3e plek, Marco Klein Falckenborg uit Beltrum.

Allen Proficiat.

23-06-2018 Peronne. Klasbak van Ad Wielens flikt ‘t weer.

Afbeeldingsresultaat voor peronne

We openen het drieluik van dit weekend met de midfondvlucht uit Peronne. Oorspronkelijk stond hier Laon en anders St. Quentin op het programma maar men besloot dat het anders moest. Meer naar het westen want dat is makkelijker en sneller te rijden. Klaarblijkelijk is dat nodig om binnen de afdeling 9 een vlucht met een beetje afstand en 1 nacht mand te organiseren.

Als we het dan over 1 nacht mand hebben is er 1 duif in de CC Achterhoek topfavoriet. De ‘634 van Ad Wielens. Deze had namelijk al 2 keer eerder met 1 nacht mand laten zien de allersnelste van de Achterhoek te zijn.  Een goed verstaander heeft maar een half woord nodig, u raadt het al. Ook op deze vlucht snelde de ‘634 weer naar de overwinning. Wat een geweldige klasbak is dit. Ad van harte gefeliciteerd met deze witte raaf. Het moet genieten zijn om zo’n duif op je hok te hebben. Op een keurige 2e plaats klasseert zich Herman Ruiters uit Eibergen, de derde plaats is voor Fons Nijhof uit Groenlo.

Allen gefeliciteerd.

17-06-2018 St Vincent de Tyrosse. Jos de Beukelaer schrijft klassieker uit St Vincent op zijn naam.

Jos de Beukelaer, links, proost op de overwinning.

Afbeeldingsresultaat voor st vincent de tyrosse

De klassieker uit St Vincent is gewonnen door Jos de Beukelaer uit Aalten.  Jos, niet geheel onbekend met deze vlucht, constateerde om iets voor 12 uur zijn 2e getekende van de 2 duiven die hij had gezet. Deze duif had er toen een krappe 1.100 kilometer opzitten. Met een gemiddelde snelheid van 1.177 mpm bleef Jos de combinatie Heezen-Goossen uit Beltrum nipt voor. Zij klasseren zich als tweede. Op de derde plaats Herman Rave uit Aalten. Hij volgde op een kwartier achterstand op de overwinnaar op de derde plaats.

Ondanks een dag uitstel was St. Vincent een glad verlopen vlucht.  In ca. 2 uur tijd waren de prijzen verdiend, oftewel een kwart van de duiven was reeds thuis. Opvallend was tevens het ruime aantal duiven dat schijnbaar in koppeltjes heeft gevlogen. Er zijn meerdere liefhebbers die van deze vlucht 2 duiven tegelijkertijd, of heel kort na elkaar constateren. De deelname bleef met 100 duiven van 24 liefhebbers wat achter, wellicht wordt dit op de volgende vlucht, Perigieux,  goedgemaakt door de jaarlingen.

Een gelukwens aan de prijswinnaars.

16-06-2018 Nanteuil le Haudouin, Fons Nijhof uit Groenlo haalt uit.

Afbeeldingsresultaat voor nanteuil-le-haudouinProfielfoto van Fons Nijhof

Een primeur dit weekeinde. Er werd sectoraal gelost vanaf een midfondafstand. Dat betekent dat de duiven van de afdelingen 7,8 en 9 een gezamenlijk concours vlogen vanuit Nanteuil le Haudouin. Dit experiment heeft voor en tegenstanders. Vooral de breedte van het vlieggebied t.o.v. de vliegafstand roept nogal wat vragen op. Er spelen nu liefhebbers uit bv Wijk en Aalburg, op een afstand van 335 kilometer, tegen liefhebbers op een afstand ruim 450 kilometer in het uiterste Oosten van het land.

Maar ook al was dit een experiment, ook op deze vlucht natuurlijk terechte winnaars.

Fons Nijhof uit Groenlo gaat met de ereprijs lopen. Van de 960 duiven was de ‘911 de slimste/ snelste van allemaal. Een duif die ook in groter verband en de afdeling hoge ogen gooit. Een prachtige overwinning. Kort daar achter, de op en top duivenman uit Eibergen, Hans Gelink. Wederom een podiumplek voor hem. Op de derde plaats onze gewaardeerd bestuurslid Henk ten Hoopen.

Allen van harte gefeliciteerd.

09-06-2018 Quievrain, Knippenborg & Zn pakken voor het 2e weekend achter elkaar de overwinning op de snelheidsvlucht 

Drie trotse generaties Knippenborg, v.l.n.r. Tonnie, Emma & Hemmie

foto van Afdeling 9 Oost-Nederland.

Quievrain, 09-06-18 in de ochtend

De eerste prijs te pakken in de CC Achterhoek is al een prestatie op zich. Om dat 2 weken achter elkaar te realiseren is een geweldige prestatie. Dit wist de combinatie Knippenborg uit Aalten dit weekend te bewerkstelligen.

Ook voor Quievrain gold deze zaterdag dat men erg veel geduld moest hebben voor een losmoment. Gezien de omstandigheden op bijgevoegde foto een “helder besluit”. Uiteindelijk konden om 14.00 uur de deuren geopend voor het laatste vitesse concours van dit seizoen.  Om 17.28 meldde zich de “43” van Hemmie en Tonnie Knippenborg voor zijn zoveelste kopprijs uit zijn carrière en de overwinning voor dit weekend. Op de 2e plaats Hennie Goossens uit Lichtenvoorde, gevolgd door zijn clubgenoot Fons Nijhof uit Groenlo.

Geen makkelijk opgave maar een mooie afsluiter en een waardig podium. Proficiat.

09-06-2018 Gien, Eric Prinsen, Winterswijk, pakt 1e NPO Afdeling 9, en uiteraard ook 1e CC Achterhoek

Afbeeldingsresultaat voor Gien

Ria en Eric Prinsen

Het duivenseizoen is deze weken in volle gang. Dit 10e weekend stond er wederom een dubbelvlucht op het programma. De laatste vitesse en de 2e dagfond. Net als vorige week was het behoorlijk puzzelen voor de lossings mensen. Na eerst in Blois te hebben gestaan voor de gezamenlijke vlucht met afdeling 7 en 8 werd uitgeweken naar Gien omdat men daar verwachtte te kunnen lossen. In Gien was het op zaterdagochtend al direct goed weer, de vluchtlijn en dan met name Noord Frankrijk was echter lange tijd niet zuiver. Daarbij dreigden onweersbuien later op de dag in Nederland roet in het eten te gooien.  Al met al vielen alle puzzelstukjes toch nog op hun plaats en kon er om 10.30 uur gelost worden. De omstandigheden waren zeker niet makkelijk voor de duiven.  Dan is het vaak het moment dat de echte klasbakken opstaan. De grootste klasbak van het hele afdeling 9 konvooi was de 13-‘098 van Eric Prinsen uit Winterswijk. Om iets over half zeven drukte deze kanjer af op de antenne en pakt de eerste NPO (Zuid) en uiteraard de overwinning in de CC. Van harte gefeliciteerd met deze prestatie.

Op de 2e plek laat Bennie Overkamp uit Eibergen zien dat hij nog steeds in de vingers heeft. Kort daarachter Hans Gelink, eveneens uit Eibergen.

Allen gefeliciteerd.

02/03-06-2018 Limoges, Comb. Heezen-Goossens, de eerste (dubbele) klap is een daalder waard.

Afbeeldingsresultaat voor Limoges

Limoges, op ca. km van de Achterhoek

Frans Heezen en Rudie Goossens poseren voor een eerdere overwinning

Het eerste weekend van juni betekent in de regel de start van het fondseizoen, de vluchten voor de duiven met de lange adem. Al een aantal jaren staat de vlucht vanuit Limoges  met een afstand van krap 800 kilometer, als eerste op de kalender. Het fondseizoen is niet zo lang als dat voor de snelheidsspelers. Het is dus zaak direct de zaakjes op orde te hebben wil men een mooie partij mee kunnen blazen. Dat is de Combinatie Heezen-Goossens  uit Beltrum dit jaar prima gelukt. Op de eerste overnachtvlucht behalen ze de plaatsen 1 en 2. In Limoges was zaterdag om 14 uur gelost.  Met een “gat” van slechts 2 minuten klokken ze om 5 en om 7 over 9 uur op zondag in de ochtend. Frans en Rudie ;  Super.   Op de derde plaats klasseert Jos Goossens uit Lintelo zich net achter het duo uit Beltrum.

Al met al een glad verlopen eerste fondvlucht. De prijzen waren behoorlijk vlot verdiend. Dat is op deze vlucht ook wel eens anders geweest. Dit verklaart misschien wel de wat geringe deelname van ruim 20 liefhebbers met een goede 120 duiven. (Er is nog niet gerekend, dus alle gegevens nog niet helemaal zuiver).

Ook de lossing van Limoges liep vertraging op. De buien lagen vrijdag nog te nadrukkelijk boven België waardoor lossen gewoonweg niet mogelijk was. Een goed besluit.

De fondmensen gaan zich op maken voor de klassieker uit St. Vincent, de snelheidsmensen hebben volgende week weer een dubbel programma.

02-06-2018 Laon, Knippenborg & Zn de snelste duif van het hele konvooi.

Drie trotse generaties Knippenborg, v.l.n.r. Tonnie, Emma & Hemmie

De Dame van Laon

Als het de hele week zulk prachtig zomerweer is, met wel behoorlijke buien hier en daar,  ga je er haast van uit dat het op zaterdag wel goed zal komen met het lossen van de duiven. Zo vanzelfsprekend is het echter niet, is weer eens gebleken. Door de ontstane buien en bewolking werd er voor het eerst dit seizoen echt beroep gedaan op de kunde en know how van de lossingsfunctionarissen. De losplaats was niet zozeer het probleem, de vlieglijn was nog niet goed genoeg. Uiteindelijk werd toch groen licht gegeven voor een lossing om 13:00 uur. Zo ongeveer ook het laatst mogelijke tijdstip om het concours voor de hele afdeling goed te doen verlopen. In de Achterhoek waren door 83 liefhebbers 1.190 duiven ingekorfd voor deze derde midfondvlucht. De wind kwam dit weekend uit een andere hoek dan de daar voorafgaande weken. Met een zuidwest tot westenwind hadden de duiven het niet zwaar, maar echt makkelijk was het ook niet, wellicht door nog aanwezig storingen in de atmosfeer.

De snelste duif van Laon werd om 8 over half vijf geklokt door de combinatie Knippenborg & Zn. Hun 5e getekende behaalt een snelheid van 1500,482 mpm. Ze eisen de overwinning voor zich op in de CC, Kring en de Afdeling, zei het met een verschil van in totaal ca. 16 meter over 330 kilometer.  Maar dat maakt de prestatie er niet minder om. Een dikke proficiat!

Met een snelheid van ruim 1.499 mpm weet  Eric Prinsen uit Winterswijk zich net achter de Aaltense combinatie te klasseren te laten. Op plaats 3 Marco Klein Falckenborg uit Beltrum.

Allen van harte gefeliciteerd.

Afbeeldingsresultaat voor quievrain 

26-05-2018 Quievrain, de ‘634 van Ad Wielens ontpopt zich tot een ware killer.

Er zijn van die duiven die iets meer kunnen dan de rest. Duiven die de weg naar huis weten, goed gemotiveerd zijn en in een uitstekende vorm verkeren. De ‘634 van Ad Wielens is er daar 1 van. Voor de 2e keer in 14 dagen eist deze duif de overwinning in de CC Achterhoek op.  Daarbij moet wel vermeld dat het praktisch een fotofinish was met de nr 2, de Comb. Mulder.

Er werd gelost in Quievrain om 9:15 uur.  Er was door afdeling 9 afgeweken van het vliegprogramma, van een iets zuidelijkere lijn naar een westelijk lijn. Hierdoor kregen de duiven het nog eens een stukje zwaarder dan het door de zomerse temperaturen al zou worden. Met een volledig oostenwind moesten de duiven praktisch het hele stuk tegen de wind opboksen. Er vlogen in totaal 1.634 achterhoekse duiven van 98 liefhebbers mee.

Zoals gezegd ging de overwinning naar Ad Wielens. Op de 2e en 3e plaats de Combinatie Mulder uit Markvelde. Deze lijken dit seizoen ook een abonnement te hebben op podiumplaatsen.

Allen gefeliciteerd.

Afbeeldingsresultaat voor pithiviers frankrijk Afbeeldingsresultaat voor erik stortelder neede

26-05-2018 Erik Stortelder pakt de winst op scherprechter Pithiviers

Na de voortekenen van de “ochtendvlucht” werd al duidelijk dat de snelheid van de eerste duiven niet hoog zou zijn. Alleen de duiven die het in zich hebben en in uitstekende conditie verkeren strijden in zo’n geval om de ereprijzen. De afstand bedroeg ca. 520 tot ca. 540 km voor de duivenliefhebbers uit de achterhoek. Er waren door 53 liefhebbers 522 duiven ingekorfd. Om 7 uur kon er al gelost worden. Dit was een gezamenlijke lossing met afdeling 8. Bij vertrek was er sprake van bijna windstil en de wind die er was kwam uit het noord oosten. Gaandeweg de ochtend draaide de wind naar oost en wakkerde aan. Tevens liepen de temperaturen op tot tropische waarden.  Na een vlucht van bijna 9 uur was het Erik Stortelder uit Neede die de snelste duif constateerde om 15.44. Zijn 3e getekende maakte een snelheid van 1030 meter per minuut, genoeg voor de overwinning. De 2e en 3e plaats worden ingevuld door Hans Gelink uit Eibergen. Hij constateerde kort na elkaar zijn 2e en 3e getekende duif. Het concours stond bijna 2 uur open. Dit geeft al aan dat het een pittige opgave was. Dit geeft de overwinnaar nog meer glans.

Erik en Hans gefeliciteerd.

19-05-2018 Dubbelslag voor Marco Klein Falckenborg op Chalons en Champagne

Afbeeldingsresultaat voor marco klein falckenborg

Door een familie uitstapje deze pinksterzondag een iets latere update dan normaal.

Dit uitstapje kon ook prima plaats vinden doordat de duiven afdeling 9 op zaterdag gelost konden worden. Dit in tegenstelling tot veel andere afdelingen in Nederland. Hulde aan de lossingsverantwoordelijken. Ze hadden het juiste tijdstip van lossing gekozen. Ondanks de verwachte pittige omstandigheden een prachtig concours met een mooi verloop. Over het algemeen waren de meeste duiven binnen het uur na de eerste duiven weer teruggekeerd op het hok.

De allereersten meldden zich op het hok van Marco Klein Falckenborg uit Beltrum. Met een dubbelslag wist hij de eerste 2 plaatsen van het concours voor zich op te eisen. Grote klasse. Of hoe Marco het zelf verwoord op zijn Facebookpagina, “Lekker gevoel met een paar kopduiven vanuit Chalons en Champagne!”. Feit is dat Marco zijn favorietenrol voor het komende dagfondseizoen meer dan waar maakt.

Met een snelheid van 1.267  en 1.265 mpm haalden de kopduiven toch nog een verrassend hogere snelheid dan menigeen vooraf had ingeschat. Het laatste stuk op de vlieglijn werd toch gekenmerkt door een wat westelijke wind.

Niet ver achter Marco vinden we de altijd goedlachse Tonnie Obrink uit Aalten die met de 3e plaats ook weer laat zien waartoe hij in staat is.

Dat deze 3 duiven een echt topprestatie hebben neergezet blijkt wel uit het feit dat deze ook de eerste drie plekken in het Kringconcours bezetten.

In totaal waren voor deze vlucht 1.521 duiven ingekorfd door 96 Achterhoekse liefhebbers.

We gaan ons opmaken voor het eerste weekend met een dubbelvlucht. De 6e vitesse vlucht staat op het programma, deze is om schimmige redenen verplaatst van Charleville naar Quievrain.

Verder kunnen de liefhebbers van de dagfond hun borst natmaken. De opening van het dagfond seizoen is komend weekend met een vlucht vanuit Pithiviers. De voorpellingen zijn zoals de afgelopen weken waren, pittige omstandigheden.

12-05-2018 De ‘634 van Ad Wielens maakt favorietenrol meer dan waar met de 1e prijs op Charleville.

Afbeeldingsresultaat voor charleville mezieres

Charleville Mezieres in het noorden van Frankrijk

Een trotse Ad Wielens na de overwinning op Charleville

Op vrijdagavond waren door 99 liefhebbers 1.970 duiven naar de lokalen gebracht voor deelname aan de 5e vitessevlucht. Na het verzamelen van alle duiven uit afdeling 9 werd net als 14 dagen geleden koers gezet naar Charleville Mézieres, gelegen in het uiterste noorden van Frankrijk. Aangekomen om iets voor zes uur werden de duiven verzorgd en werd contact gelegd met de lossingsfunctionarissen in Nederland. Al gauw bleek dat een lossing niet al te lang meer op zich zou laten wachten. Om 8:15 uur werden de containers voor het convooi geopend. De omstandigheden waren goed, waarbij de zuidoosten wind kracht 3 wel een factor was om rekening mee te houden. Met een wind uit deze richting willen de verlopen nog wel eens stroef en grillig zijn.

Een duif die zich van deze omstandigheden totaal niets leek aan te trekken was de NL 16 – 1149634 van G. Wielens (Adje) uit Eibergen. Deze doffer had zich de afgelopen weken al verschillende malen aan de kop van de uitslag gemeld met een hoge klassering in de verschillende tussenstanden tot gevolg.  Vandaag dus het allerhoogste trapje voor de ‘634 en Adje. Chapeau !

Op de 2e plaats vinden we Fons Nijhof uit Groenlo die met zijn eerste podiumplek van dit seizoen op stoom lijkt te komen voor de rest van het seizoen.

De 3e plaats is ook dit weekend weer voor de Comb. Mulder uit Markvelde.  Zij laten zien dat ze de kolonie al het hele seizoen bij de les hebben.

Voor allen op het podium de hartelijke gelukwensen.

Iedereen een fijne moederdag. Volgende afspraak is weer midfond, Chalons en Champagne.

05-05-2018 Stefan Breuer geeft op Laon zijn visitekaart af en wint afgetekend de eerste midfondvlucht.

foto van Afdeling 9 Oost-Nederland.

Er zijn van die zaterdagen die van tevoren al alles in zich hebben om een mooie duivendag te worden. Zo’n zaterdag was het vandaag.  Stralend weer en een wind op de kop (tegenwind). Komt bij dat de eerste midfond vlucht op het programma stond vanuit de schitterende losplaats Laon. Alles bij elkaar ingrediënten die  het hart van menig duivenliefhebber harder doen kloppen.

Na de lossing om 8:30 uur moest er door de duiven een afstand van minimaal 325 kilometer worden afgelegd. Met een Noordoosten wind die op het laatste stuk draaide naar Oost was dit een opgave van formaat. De snelheid lag tegen de 70 km per uur, dus de meeste duiven hadden minimaal 5 uur nodig om de thuishaven te bereiken. De snelste van alle 1.682 duiven was de ‘488 van Stefan Breuer uit het Duitse Vreden. Op de verste afstand van de CC eist hij vandaag het goud voor zich op.  Herzlichen Glückwunsch Stefan, eine Topleistung.

Op gepaste afstand (ca. 3 km) is het zilver vandaag voor Marco Klein Falckenborg uit Beltrum die op zijn beurt Alfons en Jasper Mulder uit Markvelde op 1.5 km zet.

Allen gefeliciteerd.

Volgende week wederom Charleville. De 5e vitessevlucht alweer. Iedereen succes met de voorbereiding.

28-4-2018 Ervaren rakker van Hennie Goossens snelt naar de overwinning op attractieconcours Charleville Mézieres

Afbeeldingsresultaat voor Hennie Goossens

Hennie Goossens, links op de foto

Gerelateerde afbeelding

Onze duiven komen op de mooiste plekjes

De weersverwachtingen voor dit weekend waren niet hoopvol en erg wisselend. Door kordaat reageren kon toch een lossing worden georganiseerd vanuit het Franse Charleville Mézieres, qua afstand een ruime 10 kilometer verder dan Quievrain, het station dat oorspronkelijk op de agenda stond. Gelukkig kon zo het jaarlijkse attractieconcours wel doorgang vinden. Door 93 liefhebbers werden totaal 2.015 duiven ingezet.

Waar de vorige weken nog lang op het sein van lossing moest worden gewacht, konden vandaag de duiven om 9:10 in vrijheid worden gesteld. Met een zuidwesten wind minimaal kracht 3 werden er hoge snelheden verwacht.

De snelste van allemaal meldde zich bij Hennie Goossens in Lichtenvoorde. Het was de ‘762 van 2010 !!! die de overwinning voor zich opeist. Met een snelheid van 1.887 meter is deze ervaren crack alle duiven te snel, en te slim af. Een prachtige 2e plaats is er voor de Combinatie Nijland-Lourens (Henk & Carmen) uit Winterswijk. Met de 3e plaats neemt Hans Vultink uit Eibergen wederom een podiumplaats voor zijn rekening.

Allen hartelijk gefeliciteerd.

In de loop van de week zullen de winnaars van de attractieprijzen en gratis prijzen gepubliceerd worden. Hou daarvoor de site in de gaten.

Volgende week de eerste midfond vlucht. Inkorven op donderdag !!!

21-4-2018 Prachtig concours vanuit Bierges. Hans Vultink uit Eibergen etaleert.

foto van Afdeling 9 Oost-Nederland. 

Bierges, een nieuwe losplaats op de kalender van CC Achterhoek. Zoals op de foto te zien een prachtige grote losplaats, geschikt voor convooien van 25.000 duiven. De lossing liet andermaal aardig lang op zich wachten. Uiteindelijk kon om 12.30 uur gelost worden. Hieronder 2.158 duiven van 101 Achterhoekse liefhebbers. Door de noord-oosten wind werd het een prachtig concours met een mooie spreiding. De snelheid lag beduidend lager dan de vorige week. De overwinnaar wist uiteindelijk met een snelheid van  1.250 mpm de concurrentie achter zich te laten. Het was de 2e getekende van Hans Vultink uit Eibergen, nl de 14-‘605 die de vlucht Bierges op zijn naam wist te zetten. Deze werd op de voet gevolgd door de jaarling 17-‘366 van Hans Gelink, eveneens uit Eibergen. Om het Eibergs feestje compleet te maken klasseerde  de 16-‘634 van Ad Wielens zich als 3e.

Allen van harte gefeliciteerd.

Op naar Quievrain. Zaterdag 28 april, ATTRACTIECONCOURS

14-4-2018 Eric  Prinsen pakt de overwinning op vlot concours vanuit Tienen.

Afbeeldingsresultaat voor tienen belgie

Door 97 liefhebbers waren op vrijdagavond 2.023 duiven ingezet voor het 2e vitesse concours vanuit Tienen in Belgie. Na enig geduld klonk het startsein om 12.00 uur.  Om iets voor 14.00 uur liep bij Eric Prinsen uit Winterswijk de NL 17-1047162 over de antenne. Deze maakte een snelheid van ruim 1.494 mpm. Genoeg voor de overwinning en een voorsprong van ca. 250 meter op de eerste 2 duiven van Hans Vultink uit Eibergen. Deze wisten zich als 2e en 3e te klasseren.

Een hartelijke felicitatie aan beiden.

Het concours stond een kleine tien minuten open, al met al een vlot verlopen vlucht.

7-4-2018  Comb.  A. Mulder en zn bezet het complete podium op openingsvlucht Tongeren.

Afbeeldingsresultaat voor tongerenAfbeeldingsresultaat voor comb mulder markvelde

De eerste vlucht van het seizoen 2018 is al weer een feit.  Op het programma stond de vlucht uit het Belgische Tongeren. Niet de meest ideale situatie, zeker in het noorden van de CC heb je het dan gelijk al over een afstand van ca 170 km.  Ook verre van ideaal waren de omstandigheden. Qua temperatuur was het prettig maar de lucht was niet zuiver.  Daarbij opgeteld de zuid-oosten wind maakte dat deze eerste vlucht een stroef verloop had.

Desalniettemin een groot proficiat voor de Comb. Mulder uit Markvelde. Op de verste afstand waren Alfons en Jasper verantwoordelijk voor het gehele podium. Plaats 1,2,3, in de CC is een prestatie van formaat. Er waren in totaal 1.879 duiven in concours.  De eerste duif maakt een snelheid van 1515 mpm. De laatste prijsduif maakt een snelheid van 1.150 meter. Daaraan valt af te lezen dat de seizoensopening geen makkelijke vlucht was.